Entries by bebecucu official

Japan with 3 kids (Budget, Tips and Itinerary)

Assalamualaikum, Hi, disebabkan ada beberapa orang pm saya berkenaan trip kami sekeluarga ke Jepun baru-baru ni, saya pun tiba-tiba rajin nak menulis hehe, just untuk memudahkan dan membantu sesiapa yang ada plan untuk pergi ke Jepun bersama anak-anak kecil 🙂 Alhamdulillah, atas izin, kemudahan dan kesihatan yg Allah berikan, kami berkesempatan melawat Jepun. Actually kami […]

Apa itu tantrum?

Mommy daddy selalu rasa hangin satu badan tak bila anak mengamuk? Jemput baca ni mommy daddy 😉 APA ITU TANTRUM PADA BAYI DAN KANAK-KANAK? Tantrum adalah LEDAKAN EMOSI pada bayi dan kanak-kanak. Jika diperhatikan dengan teliti, sikap ini terbahagi kepada 3 fasa yang boleh dijangka: Fasa 1: menjerit Fasa 2: hentak kaki, berguling atas lantai dan […]

Maryam Hanaa’s Aqiqah

Alhamdulillah although Maryam is our third child, but this was the first majlis aqiqah we organized ourselves. Aqiqah abang-abang Maryam buat kat Kuantan, semua nya atuk & nenek Kuantan diorang yang settle kan 🙂 Thank you atuk & tokwan! Muahx. Disebabkan ini kali pertama kitorang handle majlis sendiri, menggelupur jugak la cari kambing semua. Baru […]